Dendoncker: "Blij dat ik bijgetekend heb"

MAANDAG, 30 SEPTEMBER 2013, 19:39 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Leander Dendoncker plaatste vorige week zijn handtekening onder een verlengd contract tot 2016 en is daar alvast zeer gelukkig mee. Hij hoopt alvast op wat speelminuten en nu en dan een bekermatch mee te pikken.


"Ik was op donderdagavond om zes uur uitgenodigd om mijn nieuw contract te tekenen. In totaal komen er twee jaar bij en ik had nog een jaar van het huidige contract. Dus in totaal nog drie seizoenen. Ik ben heel blij, het is heel mooi om hier een contractverlenging te versieren, bij de beste club van België", aldus de jonge speler.

"Ik ben afkomstig van Passedaele, West-Vlaanderen. De eerste twee-drie jaar heb ik doorgebracht bij een gastgezin, Wanda en Paul. Ik ben daar heel goed opgevangen, natuurlijk was het in het begin wat moeilijk. Ik ben ver van huis, ik miste mijn ouders. Maar ik zat er nog samen met negen andere jongen dus dat is vrij vlot verlopen."

"Ik heb nu al een tijdje een appartement en ben 18 dus dat maakt het al minder moeilijk om van huis weg te zijn. Ik maakte deel uit van Purple Talents maar vorig jaar ben ik afgestudeerd. Dat project was heel interessant alsook voor veel andere spelers. Het is natuurlijk niet evident om midden in de lesuren te gaan trainen. Maar toch heb ik op deze manier veel bijgeleerd."

"Dit jaar is het doel om zo veel mogelijk speelminuten te verzamelen. Ik ben jong, ik heb geduld. Het zou voor mij al interessant om dit jaar in te vallen en nu en dan een bekerwedstrijd te spelen. Het is niet dat ik druk heb of druk voel. Ik ben blij dat ik bijgetekend heb en heb nu twee jaar om me verder te bewijzen. En dan zien we wel wat de toekomst brengt."



anderlecht-online forum