Ghelamco wil mee investeren in nieuw stadion

DINSDAG, 1 OKTOBER 2013, 07:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ghelamco, de vastgoedgroep die ook het nieuwe Gentse stadion neergepoot heeft, mengt zich volgens De Tijd in het debat rond het nieuwe nationale/Anderlecht stadion. Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, wil mee investeren.


Gheysens heeft het plan opgevat om toch twee stadions te behouden in Brussel namelijk het nieuwe nationale stadion – waar in principe ook Anderlecht zou spelen – en het Boudewijnstadion. Dat laatste wil hij eventueel zelf kopen en renoveren.

Het nieuwe nationale stadion zou er dan een worden zonder dak en atletiekpiste. Gheysens verwacht dat hij een dergelijk stadion kan bouwen voor 150 miljoen euro en wil zelf 30 miljoen op tafel leggen.

Om even te schetsen: de Ghelamco Arena kostte ruwweg 50 miljoen euro voor een capaciteit van 20.000 zitplaatsen. Trek je dat bedrag in evenredigheid door, dan kost een stadion voor 60.000 supporters inderdaad een 150 miljoen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.