"We zullen voor de overwinning moeten gaan"

DINSDAG, 1 OKTOBER 2013, 18:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen speelt Anderlecht voor deze eerste keer dit seizoen thuis Champions League. In zijn tweede wedstrijd krijgt het Olympiakos op bezoek, een wedstrijd die gewonnen moet worden wil Anderlecht Europees overwinteren.


John van den Brom: "We spelen morgenavond tegen een zeer sterke tegenstander, maar dat is altijd zo in de Champions League. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd verloren en hierdoor zullen zowel Olympiacos als wij voor de overwinning moeten gaan. Het is een zeer belangrijk duel met het oog op een eventuele overwintering, maar we moeten geduldig zijn want een wedstrijd duurt negentig minuten. We mogen niet in het mes van de tegenstander lopen."

Tegen Benfica ging paars-wit nog met 2-0 verliezen. "Het plan in Benfica is mislukt. Het is geen schande om te verliezen in Benfica, maar hierdoor zullen we morgen de drie punten moeten pakken. Voor ons begint de campagne nu. We spelen thuis en rekenen op de steun van het publiek om ons naar de overwinning te stuwen", besluit Van den Brom.

Anderlecht trok eerder dit seizoen al naar Griekenland voor een oefenwedstrijd. Het verloor wel met 1-0 maar dat wil volgens Sacha Kljestan niet veel zeggen. "Dit was een vriendschappelijke wedstrijd zonder inzet. Natuurlijk hebben we hieruit wel wat geleerd. Olympiacos heeft een fysiek team met sterke verdedigers en snelle aanvallers. In de voorbereiding speelden we te traag en als we morgen willen winnen, gaan we toch een tempo hoger moeten schakelen."

"De fans moeten vanaf het begin van deze zeer belangrijk wedstrijd achter ons staan. De ploeg heeft dit nodig en een goede ambiance tilt de ploeg naar een hoger niveau", besluit Kljestan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.