"Tegen eind van seizoen 'volwassen' ploeg"

WOENSDAG, 2 OKTOBER 2013, 10:20 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Herman van Holsbeeck maakt zich nog geen zorgen over de resultaten in de competitie en de titel. Hij is er van overtuigd dat de jonge garde Anderlecht Europees zal doen overwinteren. Dat verklaart hij tegenover de RTBF.


"Als we Europees willen overwinteren moeten we absoluut deze thuismatch winnen", aldus Van Holsbeeck. "We weten dat we een jonge ploeg hebben en dat de resultaten en speelwijze er nog niet staan. We hebben gekozen om de jongeren een kans te geven, daarom moeten wij onze verantwoordelijkheid opnemen."

"Olympiakos zal aantreden met een ervaren ploeg tot op het hoogste niveau. Het zal bijgevolg interessant zijn hoe onze jonge talenten hierop zullen reageren", besluit de manager van Anderlecht die verwacht dat de jonge spelers tegen het einde van het seizoen "volwassener" zullen zijn.

"We hebben verschillende spelers zien vertrekken: Mbokani, Biglia, Jovanovic, ... . We hebben gekozen om de kaart van de jeugd te trekken, en ook bij de transfers: Milivojevic, Mitrovic ... . We moeten geduld hebben, ook al kennen we het woord 'geduld' niet bij Anderlecht. De jongeren moeten nog een enorme stap vooruit maken."

"Olympiakos en Anderlecht zijn qua niveau gelijkwaardig", gaat Van Holsbeeck verder. "Voor de jongeren is elke wedstrijd in het kampioenschap en de Champions League een stap omhoog. Het kampioenschap wordt pas beslist in de laatste tien wedstrijden en wat mij betreft zullen deze jongens er dan klaar voor zijn. Klaar om Club Brugge en Standard te bekampen, ploegen die nu veel 'volwassener' op het veld staan."



anderlecht-online forum