Michaël Verschueren over stadionproblematiek

WOENSDAG, 2 OKTOBER 2013, 16:10 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Michael Verschueren, zoon van en vandaag benoemd tot Vice Voorzitter van de commissie financiën van de European Club Association, klimt stilaan op in de hiërarchie van Anderlecht. Knack had een gesprek met deze jonge ondernemer.


Het magazine sprak met Michaël Verschueren, lid van de Raad Van Bestuur van de NV RSC Anderlecht, over onder andere het nieuwe nationale stadion en of Anderlecht al dan niet er zou spelen. En blijkbaar staan de neuzen bij Anderlecht toch nog niet in dezelfde richting .... .

Verschueren beweert dat Anderlecht het niet ziet zitten om te investeren in een dergelijk groot project en dat de centen van elders moeten komen. Maar het bestuur is wel geïnteresseerd om als vaste huurder gebruik te maken van het stadion.

"Maar het project staat nog in zijn kinderschoenen. En om tegen april 2014 de vergunningen en het financiële plaatje rond te krijgen zal een grote uitdaging worden."

Volgens Verschueren zou de gemeente nog steeds dwarszitten over een eventuele uitbreiding van het huidige stadion, dit vooral wegens de mobiliteitsproblemen die nog erger zouden worden. "Dat dossier sleept tot onze grote frustratie al te lang aan." Hij wil vooral een antwoord op de vragen: kunnen we het huidig stadion uitbreiden of kunnen we in het Eurostadion spelen. "Als op beide vragen een neen komt denken we aan een derde scenario."

Een verhuis buiten Brussel ziet Verschueren niet zitten. Hij vreest dan in een communautair debat te belanden.

Tegenover rsca.be laat Verschueren alvast verstaan dat hij opgetogen is met zijn aanstelling als Vice Voorzitter van de commissie financiën van de European Club Association. "Ik ben erg opgetogen met de aanstelling. Het is een hele eer en ik kijk er naar uit om mee te werken aan de financiële fair play in het Europees voetbal."

Het volledige interview met Michael Verschueren over de ambities van Anderlecht, zijn eigen ambities als bestuurder, de toekomst van de Belgische competitie, de kansen in de Champions League en de jeugdwerking van zijn club leest u in Knack van 2 oktober.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.