Succesvol weekend voor onze damesploegen

DONDERDAG, 3 OKTOBER 2013, 08:56 - Farid

Dit weekend stonden er voor onze damesploegen vier wedstrijden op de kalender. Met vier overwinningen kunnen we dan ook van een schitterend voetbalweekend spreken.

Onze nationale dames begonnen sterk aan hun wedstrijd tegen WS Woluwe en namen deze onmiddellijk in handen. Dit leidde tot enkele kansen en uiteindelijk (via wat hulp van de plaatselijke keepster) tot de 0-1. Na de openingstreffer kwam Woluwe beter in de wedstrijd maar echt gevaarlijk zijn ze op geen enkel moment geweest. In de tweede helft zagen we een nog sterker en gevaarlijker RSCA. Er worden beter combinaties op de mat gelegd wat resulteert in meer doelkansen. White Star kan hier heel weinig tegenover stellen en onze doelvrouw Justine wordt nauwelijks bedreigd. Megane Lerinckx (2x) en Noemie Gelders lieten de score oplopen tot 0-4. (DM)

De provinciale ploeg begon heel sterk aan de wedstrijd tegen leider Sterrebeek en stond na een half uur met 2-0 voor via Eva Castano. In een stevige pot voetbal kregen de bezoekers ook voldoende kansen om tot scoren te komen maar gebrek aan efficiëntie en onze doelvrouw Cameron zorgden ervoor dat de nul op het bord bleef. Na 52 minuten was de wedstrijd dan helemaal gespeeld wanneer Eva Castano voor de kers op de taart zorgde door haar derde van de middag (en eerste hattrick in dienst van RSCA) tegen de touwen te trappen. Mooie overwinning van deze jonge groep!

Trainster Angelique en haar U15 hadden het niet makkelijk tegen de jongens van Haren wat resulteerde in een snelle 0-2 achterstand. Een goeie ingesteldheid, veel karakter, combinatievoetbal en een rode kaart voor de bezoekers lieten de wedstrijd echter helemaal kantelen waardoor onze meisjes de drie punten thuis konden houden (3-2).