Van Holsbeeck: "Op langere termijn denken"

VRIJDAG, 4 OKTOBER 2013, 09:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De 0-3 tegen Olympiakos kwam hard aan, maar de pijn wordt verzacht doordat Anderlecht getoond heeft dat het kan voetballen en de kwaliteiten er zijn. "We moeten positief blijven en op langere termijn denken", aldus Van Holsbeeck.


Het Nieuwsblad en La Dernière Heure strikten de manager en legden hem op de rooster met de vraag waarom het toch niet wil lukken in de Champions League. Van Holsbeeck blikt met een positief gevoel terug op de wedstrijd van woensdag. "We hebben in al die jaren Champions League jaren nooit meer kansen verzameld dan in de match tegen Olympiakos", aldus de manager. "Na de wedstrijd stapte ik de kleedkamer binnen voelde ik een soort van opluchting bij de spelers en staf. De opluchting omdat we nu zeker zijn dat er potentieel zit in de ploeg."

"Maar we missen realisme. Al panikeer ik niet, we hebben deze deze zomer beslist om voluit voor de jeugd te gaan en hen te lanceren. We weten dat dit enig geduld ging vragen al is geduld iets dat we normaal gezien niet hebben bij Anderlecht. Zo hebben Dennis Praet en Youri Tielemans mooie dingen laten zien en hebben ze getoond dat ze kwaliteit hebben. Mitrovic? Hij is ook nog jong en ja hij heeft een penalty gemist. Dat is spijtig maar hij is op dat vlak niet de enige bij ons."

Zit een derde plek er nog in voor Anderlecht? "Desondanks de cijfers moeten we er in geloven. We moeten nu twee keer tegen PSG, een ploeg van ongelofelijk niveau. Maar ik ben er van overtuigd dat onze jongeren er weer zullen staan."

Ook maakt de manager zich nog geen zorgen over het kampioenschap. "Dit omdat het kampioenschap in de laatste tien wedstrijden gespeeld wordt. Mijn objectief is om klaar te zijn aan de Play-offs. Onze jongeren maken bij elke wedstrijd progressie en zeker in de CL-duels. Negentig minuten Champions League komt overeen met tien competitiewedstrijden."



anderlecht-online forum