U17-spelers maken het mooie weer

VRIJDAG, 4 OKTOBER 2013, 19:36 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

We schrijven vier mei 2013 te Neerpede. We waren toen getuige van een mooie 3-0 overwinning van de U17 tegen Genk. Het was Aaron Leya Iseka die de bal drie keer in de netten wist te leggen, een echte hattrick.


Toeval of niet, diezelfde speler kon er donderdagavond bij de U19 tegen Olympiakos ook drie in het mandje leggen.

De U17, getraind door Mohamed Ouahbi, bestonden toen uit onder andere aanvoerder Youri Tielemans, Gilles Denayer, Samy Bourard, Samuel Bastien, Frank Mikal, Sefa Isci, Aaron Leya Iseka en Andy Kawaya.

Nu, een goede vier maanden later zien we Youri Tielemans, amper 16 jaar, opgesteld worden in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos. Hij maakte hiermee geschiedenis want de middenvelder was daarmee de jongste Belg ooit die mocht aantreden in een Champions League-duel.

Andere jongens staan ook te popelen om bij de A-kern aan te sluiten, jongens zoals Samy Bourard en Andy Kawaya. Zij nemen al deel aan de Youth League, de Champions League voor -19 jarigen.

Voor welke volgende jonge paarse parel zullen de poorten van de A-kern binnenkort ook opengaan? Aan de toekomst om dit uit te wijzen, het hangt allemaal af van verschillende factoren maar wat ons betreft is Anderlecht met deze jongeren op de goede weg.

De jeugdopleiding zit vol met jonge talenten en we kunnen alleen maar dank je zeggen aan Jean Kindermans en zijn medewerkers voor al het harde werk dat ze leveren om deze jonge talenten klaar te stomen voor de top.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.