Nuytinck: "Blij dat ik mijn plaats terug heb"

ZATERDAG, 5 OKTOBER 2013, 10:19 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Je ziet hem vaak nog apart trainen, Bram Nuytinck. Hij mocht tegen Olympiakos in de basis beginnen en zal ook morgen tegen Kortrijk er bij zijn. "De periode op de bank was de zwaarste uit mijn leven", aldus Nuytinck.


"Ik heb me nog nooit in een dergelijke situatie bevonden. Tot nu toe ging mijn carrière alleen maar bergop: ik was onmisbaar bij NEC, verschillende clubs wilden me, ik werd aanvoerder van Jong Oranje en won de met Anderlecht de titel", begint de Nederlandse verdediger in La Dernière Heure.

Enkele weken terug suggereerde Aad de Mos dat de relatie tussen John van den Brom en Nuytinck vertroebeld was. Nuytinck ontkent alvast: "En er is nog veel onzin geschreven. Maar ik wil er niet meer over praten. Ik ben blij da ik mijn plaats terug heb."

Nuytinck is vaak nog op zijn eentje aan het trainen, maar dat had niets te maken mijn zijn rol als bankzitter. "Ik doe dit zelfs als ik elke week speel. Ik schrijf het op een blaadje: ik geef altijd het maximum voor Anderlecht."

Toch is hij niet akkoord met de uitspraak dat de defensie er dit seizoen niet staat. "We hadden vorig seizoen dezelfde verdediging. Nu slikken we veel doelpunten en kunnen ze het niet laten om kritiek op ons te leveren. We moeten naar het volledig team zien. Het begin van het seizoen was moeilijk maar tegen Olympiakos hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. Alleen spijtig dat het 0-3 werd."



anderlecht-online forum