Anderlecht start hartscreening spelers

DONDERDAG, 10 OKTOBER 2013, 12:18 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove bezegelden vandaag een unieke samenwerkings-overeenkomst voor de komende vijf jaar rond de preventie van plotse dood bij hun spelers.


De dienst Cardiologie van het OLV Ziekenhuis zal vanaf dit seizoen een cardiale screening uitvoeren voor alle spelers van RSCA vanaf 14 jaar. Na deze eerste screening volgt elke twee jaar een herhaling.

Specifiek voor de spelers van de A-kern, de ‘Purple Talents’ en de spelers van de U21 is er een verder doorgedreven cardiologisch onderzoek.

De OLV-cardiologen gaan ook de ouders van jongere spelers begeleiden. Er volgen infosessies waarop de resultaten van de screenings worden toegelicht, concrete aanbevelingen voor preventie worden aangereikt, en praktische tips voor een gezonde levensstijl en een goede conditie worden gegeven.

Herman Van Holsbeeck verduidelijkt: "RSCA neemt zijn verantwoordelijkheid voor al onze spelers en hun familie. We voorzien niet enkel in een cardiale screening van alle spelers vanaf 14 jaar om na te gaan of er een verhoogd risico bestaat, het gaat hier om een bredere en duurzame samenwerking op cardiologisch vlak."

"Dit kadert dus in een verdere optimalisering van de medische begeleiding van onze spelers. Als Belgische topploeg zien we het als onze opdracht om ook op het vlak van gezondheidspreventie de norm zetten. Met de dienst Cardiologie van het OLV Ziekenhuis vonden we hiervoor de ideale partner."

Meer informatie: olvz.be.



anderlecht-online forum