Verdeeld succes voor Anderlecht-dames

VRIJDAG, 11 OKTOBER 2013, 10:09 - Farid

Het voorbije weekend kwamen alle damesploegen van Anderlecht in actie. Met twee overwinningen, een gelijkspel en twee verliespartijen werd het een wisselvallig weekend.

BeNe-League: Anderlecht - Gent 4-1

Het voetbalweekend werd op vrijdag afgetrapt door de BeNe-League dames. Tegen een stug Gent was Anderlecht de gevaarlijkste ploeg, maar het was wachten tot de tweede helft voor de voorsprong kon worden uitgebouwd. Een hoofdrol in deze partij was er voor Pauline Crammer die haar eerste hattrick in paars-witte loondienst scoorde.

Een heerlijke vrije trap in de kruising van Laura Van Calenberg (AA Gent Ladies) en een treffer van Lucinda Michez zorgden voor een 4-1 eindstand. De Anderlecht-dames stijgen door deze overwinning naar de negende plaats in het klassement.

Provinciale dames: Tienen - Anderlecht 0-1

Een halfuurtje vroeger begon de provinciale ploeg aan de altijd aantrekkelijke wedstrijd in en tegen Tienen. Vanwege blessures, het lastige aanvangsuur op een vrijdagavond en school- en werkverplichtingen konden er maar net elf speelsters opgetrommeld worden. Toch was het vooral Anderlecht dat gevaarlijk was en het had al voor rust de wedstrijd kunnen beslissen via twee uitstekende kansen voor Valerie De Meulder, maar deze werden steeds goed gepakt door de plaatselijke doelvrouw.

In een tweede helft waarin het tempo moordend was, kregen zowel de thuisploeg als de bezoekers kansen om de wedstrijd te beslissen. Het werd dan ook steeds duidelijker dat wie zou scoren, de wedstrijd zou winnen. Uiteindelijk trok Anderlecht de wedstrijd naar zich toe wanneer Elien De Smedt op wandel ging door de verdediging en langs achter aangetrapt werd. Strafschop en 0-1 via Ulrike Declerck. Tienen perste er nog een hels slotoffensief uit maar de paars-witte dames konden door veel karaktervertoon stand houden. Mooie driepunter!

Dames B: Anderlecht - OH Leuven 1-1

In de eerste helft had Anderlecht licht de bovenhand, maar de laatste pass of keuze was vaak verkeerd, wat resulteerde in weinig doelgevaar. OHL kwam sterker uit de kleedkamer en Anderlecht verloor de greep op de wedstrijd. Veel kansen creëerde OHL niet, maar bij een goed uitgespeelde counter werd het toch 0-1. Anderlecht probeerde het evenwicht te herstellen en weer naar voren te trekken. Dat slotoffensief leidde via een mooie individuele actie van Eva Castaño Aguado tot een verdiende 1-1.