Gillet: "Belangrijkste doelpunt uit carrière"

VRIJDAG, 11 OKTOBER 2013, 15:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook straks zal Guillaume Gillet vanaf de bank moeten toekijken als zijn ploegmaats de deur van het WK proberen open te beuken. De rechtsback speelde nochtans een belangrijke rol in deze campagne: hij scoorde thuis tegen Kroatië.


Tijdens de eerste twee kwalificatiewedstrijden stond Gillet in de basis. Thuis tegen Kroatië, de enige wedstrijd waarin de Duivels puntenverlies leden (1-1), scoorde hij het Belgische doelpunt. "Het was misschien wel het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière", zo vertelt hij in La Dernière Heure. "Of het ook echt geholpen heeft, zal vanavond blijken."

Gillet incasseerde in die wedstrijd ook zijn tweede gele kaart en na zijn schorsingsdag was hij zijn basisplaats verloren aan Toby Alderweireld. Sindsdien kwam hij niet meer in actie. "Dat is nu eenmaal concurrentie, zo gaat dat in het voetbal. Maar ik doe er alles aan om mijn plaats terug te verdienen."

Opmerking: Maarten Timmermans opperde via Twitter dat Gillet nog een ander cruciaal doelpunt scoorde: de penaltygoal tegen Club Brugge die Anderlecht verzekerde van de landstitel in het seizoen 2011-2012.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.