Kljestan: "Wil het WK niet nog eens missen"

DINSDAG, 15 OKTOBER 2013, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de Verenigde Staten zeker zijn van WK-deelname, hoopt ook Sacha Kljestan erbij te zijn. Vier jaar geleden viel hij naast de selectie en dat wil hij niet nog eens meemaken. "Het was de grootste ontgoocheling uit mijn carrière."


"Een WK spelen is één van mijn ultieme doelen als voetballer", vertelt Kljestan op de website van de MLS. "Ik was zo ontgoocheld toen ik er in 2010 niet bij was. Ik wil deze zomer niet ergens in een hotel zitten en vernemen dat ik niet geselecteerd ben. Ik wil het WK spelen met mijn ploegmaats. Het zou een droom zijn die uitkomt."

De vrees van Kljestan om er niet bij te zijn, is niet onterecht. Sinds Jürgen Klinsmann bondscoach twee jaar geleden bondscoach werd, stond Kljestan maar één keer in de basiself. De vorige twee interlands viel hij zelfs naast de selectie. Maar vrijdag tegen Jamaica deed hij als invaller de wedstrijd wel kantelen.

"Ik denk dat Klinsmann mijn kwaliteiten kent", hoopt Kljestan. "Ik probeer een teamplayer te zijn en alles te geven voor de ploeg. Ik hoop dat ik kan zeggen dat als ik speel, de ploeg beter draait. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.