Van der Bruggen wees Anderlecht drie keer af

WOENSDAG, 16 OKTOBER 2013, 12:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hannes Van der Bruggen geldt als één van de grote talenten die nog in België voetballen. In Sport/Voetbalmagazine bevestigt hij dat Anderlecht tot drie keer toe probeerde hem te strikken. "Vooral de laatste keer was indrukwekkend"


Op zijn twaalfde ruilde Van der Bruggen Denderleeuw voor AA Gent. Net voor hij, kort voor zijn zestiende verjaardag, zijn eerste profcontract tekende, deed Anderlecht een ultieme poging hem vast te leggen. "Ik was samen met mijn vader uitgenodigd in het Van den Stock-stadion", vertelt Van der Bruggen.

Ook Jean Kindermans en scout Robert Steeman waren er, net als Herman Van Holsbeeck. "Als zelfs die komt, dan ben je toch onder de indruk." Ook het feit dat Anderlecht een erg gedetailleerd en positief scoutingsverslag van hem had, gaf Van der Bruggen veel vertrouwen.

Toch wees de middenvelder het aanbod van Anderlecht af. "Het was nochtans mooi, maar het zou mijn leven overhoop gegooid hebben." Van der Bruggen zag het niet zitten om te veranderen van school en elke dag met een busje naar Anderlecht te moeten. "Ik ben iemand die nood heeft aan stabiliteit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.