Overzicht wedstrijden Anderlecht-dames

DONDERDAG, 17 OKTOBER 2013, 10:59 - Farid

Het voorbije weekend stonden er voor onze dames vier wedstrijden op de kalender. Met twee maal winst, een gelijkspel en een verliespartij kunnen we spreken van een goede speeldag.

BeNe-League: Club Brugge - RSC Anderlecht 1-1

Onder het oog van zo'n 400 supporters was het de thuisploeg die het spel in handen wou nemen, maar veel kansen werden er niet genoteerd. Het was wachten tot net voor de rust tot wanneer Jana Coryn (ex-Anderlecht) zich mooi vrij kon maken en op doel besloot. Haar poging spatte echter uiteen op de dwarsligger, ruststand 0-0.

In minuut 52 was het raak voor de thuisploeg wanneer Nicky Van den Abbeele kon uithalen en haar treffer in het dak van het doel zag verdwijnen. Op enige actie van Anderlecht was het wachten tot het laatste kwartier toen men plots de versnelling hoger vond. Anderlecht kreeg iets later een unieke kans op de gelijkmaker vanop de stip, maar de plaatselijke doelvrouw hield met een mooie redding de nul op het bord. Toch kon Anderlecht nog een punt meenemen naar Brussel wanneer Megane Lerinckx voor doel werd gezet en zij de bal tegen de netten trapte.

Provinciale dames: RSC Anderlecht - Sp. Roosbeek 0-3
Na de winst op Tienen leek Anderlecht klaar voor de komst van leider Roosbeek die met een 15/15 nog steeds ongeslagen waren. Tegen een zeer ervaren Roosbeek haalde Anderlecht in de eerste helft helemaal haar niveau niet. De thuisploeg kon van geluk spreken dat het met de rust maar 0-2 was na een mooi uitgevoerde flankaanval en een miscommunicatie in de verdediging.

Na een fikse donderpreek kwam Anderlecht veel scherper uit de kleedkamer en dat zullen ze in Roosbeek geweten hebben. Hoog tempo, snelle drukzetting en balwisselingen gevolgd door voldoende kansen toonden aan dat Anderlecht terug wakker was. De broodnodige aansluitingstreffer wou echter niet vallen. Roosbeek zag op momenten af, maar verdedigde heel volwassen en kon zelfs na een goed uitgevoerde counter de score nog uitdiepen tot 0-3. Hier zat meer in.