Van den Brom: "Winnen is nu voldoende"

DONDERDAG, 17 OKTOBER 2013, 22:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag treedt Anderlecht aan tegen Bergen. De spelers die interlandverplichtingen hadden hebben zich bijgevolg maar enkele dagen kunnen voorbereiden op dit duel. De laatste die terugkeerde was Sacha Kljestan.


Al de spelers keerden alvast zonder blessures terug en trainden mee. Klestjan deed het wegens zijn late terugkeer wel rustig aan en hield het nadien op wat uitlopen.

Ommekeer is nodig
De wedstrijd tegen Bergen is een wedstrijd die gewonnen moet worden, dat beseft John van den Brom maar al te goed al voelt ie naar eigen zeggen geen druk. "Na de wedstrijd tegen Kortrijk had ik al gezegd dat ik de druk helemaal niet voel. Ik ben blij met de steun van de clubleiding, ook naar de buitenwereld toe."

"Natuurlijk is het spel niet goed en ik ben de eerste om dat te erkennen. Maar verwacht nu niet dat ik morgen bibberend op de bank zit. Ik ga tegen Bergen zoals altijd op de bank zitten om de wedstrijd te winnen. Ook de spelers beseffen maar al te goed dat vier wedstrijden op de tien verliezen niet goed is en er een ommekeer nodig is", aldus de coach.

Begin van een mooie week
"We hebben alvast een mooie week voor de boeg, en die begint morgen. Dan heb je PSG en daarna Standard. Twee topwedstrijden waar we er maar weer moeten staan. Dit zijn mooie weken en daar doen we het allemaal voor."

Anderlecht mist type Biglia
Op de persconferentie werd ook nog eens de mogelijke versterkingen tijdens de wintermercato aangehaald. Er werd toen door onder andere Herman Van Holsbeeck verklaard dat Anderlecht een speler als Lucas Biglia mist. "Na de wedstrijd tegen Olympiakos zei niemand dat we een dragende middenvelder missen. Maar bijna elke dag wordt de vergelijking met Biglia gemaakt en ook wij maken vaak de vergelijking met Biglia van het kan en hoe het moet. We hebben niet zo'n type Biglia in de selectie, dat missen we."

"Maar zo iemand vinden is niet eenvoudig. Tijdens de zomer waren we ook al op zoek naar zo'n type en toen was die ook al niet te vinden", verklaart de trainer die duidelijk maakt dat een dergelijke speler toch op zijn verlanglijstje staat.

Tielemans hot in Europa
Youri Tielemans kan al enige tijd rekenen op heel wat interesse van Europese topclubs. Zo waren er bij voor de wedstrijd bij de nationale beloften heel wat clubs afgezakt om hem te scouten. "Dat is ook normaal", aldus de Nederlander. "Maar ik heb geen schrik dat Tielemans deze winter vertrekt. Hij is iemand die heel goed weet waar hij mee bezig is, die goed wat hij wil. Hij wordt ook nog eens ondersteund door fantastische ouders die school boven het voetbal zetten."

PSG
Om niets aan het toeval over te laten in de Champions League zal Besnik Hasi PSG scouten, nu zaterdag tegen SC Bastia.

De persconferentie is alvast integraal te bekijken op Sporza.be.



anderlecht-online forum