"Eerste opdracht was om te winnen"

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2013, 09:57 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Gisterenavond kon Anderlecht nog eens de drie punten pakken dankzij doelpunten van Aleksandar Mitrović en Chancel Mbemba. John van den Brom is alvast tevreden, al beseft hij ook dat de ploeg heel wat kansen weggegeven heeft.


"De eerste opdracht van de wedstrijd tegen Bergen was om te winnen. Daar zijn we in geslaagd al moet ik zeggen dat het een moeizame eerste helft was, de beste kansen waren voor Bergen. Ze maakten gelukkig geen doelpunt, ook al gaven we heel veel kansen weg door het centrum en uit stilstaande fases."

"De weinige kansen die wij kregen benutten we wel. De 0-2 voor de rust was een ommekeer voor ons, dit liet ons toe om de tweede helft te controleren en de winst te pakken."

"De tweede helft was goed georganiseerd, dat was in de eerste helft niet maar in de tweede helft hebben we dat prima uitgevoerd. Het is jammer dat de kansen die je krijgt niet afmaakt, dan was het nog mooier geweest."

Guillaume Gillet viel tegen Bergen naast de ploeg, de reden hiervoor is duidelijk. "Als je fantastisch speelt, dan blijf je staan. Ik was niet helemaal tevreden over het functioneren van Guillaume. Dan ga ik iets anders proberen, zeker omdat je weet dat je een vervanger klaar hebt staan. Mbemba heeft dat fantastisch gedaan, niet alleen zijn doelpunt maar ook verdedigend."

Woensdag staat PSG op het programma en volgend weekend Standard, is dit Anderlecht er wel klaar voor? "Als we tegen PSG zoveel kansen weggeven als nu in de eerste helft, dan is dat niet goed. Dat moet er uit, het begin is er en met een winst naar de volgende wedstrijd gaan geeft ons altijd moed", besluit Van den Brom.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.