Overzicht wedstrijden CL-tegenstanders

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2013, 19:36 - Michaël

De drie tegenstanders van Anderlecht in de Champions League kwamen vanavond in actie. Zowel PSG, Benfica als Olympiakos wonnen en kijken met vertrouwen uit naar de derde speeldag van woensdag.

PSG

De Parijzenaars wonnen met maar liefst 4-0 van SC Bastia. Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani waren waren elk goed voor twee doelpunten.

Ibrahimovic klaarde in de eerste helft de klus want al na dertien minuten lagen er twee in het mandje. Hij mocht na de rust op de bank plaatsnemen waardoor Cavani op het veld mocht. Hij verdubbelde de score vlotjes waardoor PSG in negen gespeelde wedstrijden acht keer de drie punten kon pakken.

Opstelling: Sirigu, Digne, Marquinhos, Alex, Jallet (67' Van der Wiel), Rabiot, Ongenda, Matuidi, Menez (71' Menez), Ibrahimovic (46' Cavani), Lucas

Benfica

Benfica speelde in de Portugese beker tegen CD Cinfaes, een club dat uitkomt op het derde niveau. Benfica speelde met een elftal van bankzitters en jongeren. Ola John scoorde het enige doelpunt: 0-1.

Opstelling: Oblak, Sílvio, Jardel, Vitória, Cortez, Lindelöf,Amorim, Djuricic (Bernardo Silva, 79’), John, Cavaleiro, Mori

Olympiakos

Olympiakos boekte een ruime 1-4-zege bij Platanias. De thuisploeg kwam nochtans na twee minuten op voorsprong, maar een own-goal van Vasco Fernandes na 66 minuten was het begin van de ommekeer. Ook Mitroglou, Saviola en Weiss scoorden nog.

Opstelling: Roberto Jiménez, Papadoupoulos (65' Maniatis), Papazoglou, Manolas, Fuster (46' Dominguez), Ndinga (46' Nginga), Weiss, Samaris, Leandro Salino, Saviola, Mitroglou