"Mbemba heeft alles van een moderne back"

MAANDAG, 21 OKTOBER 2013, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl de Anderlecht-defensie al een heel seizoen zoekende is, maakte Chancel Mbemba vrijdag (weer) indruk. Ditmaal als rechtsback en niet centraal. "Hij kan als back meer brengen dan centraal", zegt zijn manager Fabio Baglio.


"Met zijn kracht, snelheid en techniek heeft hij alles wat een moderne rechtsback nodig heeft", vertelt Baglio in L'Avenir. "Claude Leroy, de bondscoach van Congo, vertelde me dat hij nog nooit zo onder de indruk is geweest van een Afrikaanse verdediger."

Baglio meent dat hij en Anderlecht met Mbemba goud in handen hebben. De Congolees heeft immers ook een prima attitude. "Hij legt de lat voor zichzelf erg hoog", aldus Baglio. "Hij klaagt nooit dat hij te hard moet werken. Hij is een volledig ander type dan Dieumerci Mbokani."

Barcelona en Manchester City

De toekomst ziet er dan ook mooi uit voor Mbemba. Baglio hoopt hem nog twee jaar in Brussel te houden. "Dan is hij klaar voor een buitenlandse topcompetitie." Volgens Baglio is er nu al interesse, maar hij vindt het nog te vroeg om die stap te zetten.

"Een jaar geleden toonden Barcelona en Manchester City interesse, maar ik had mijn woord toen al aan Anderlecht gegeven. De Belgische nationaliteit kan voor Chancel ook veel deuren openen, zeker naar de Premier League."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.