"Bij Anderlecht alles spelen om te winnen"

DINSDAG, 22 OKTOBER 2013, 08:20 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Fabrice N’Sakala heeft zijn vaste stek gevonden op het veld. Morgen ontmoet de Fransman de club die hij steeds in zijn hart zal dragen: PSG. Al van kleins af aan is hij fan. "Ik heb zelfs hun titel mee gevierd dit seizoen."


"Ik ben geboren in Parijs en ben er ook opgegroeid. Toen ik naar Troyes verhuisde ben ik fan van PSG gebleven en ik zal de ploeg altijd in mijn hart meedragen", aldus N'Sakala in de kranten. "Rai en Dave waren mijn idolen. Op de speelplaats liep ik rond met een truitje van Anelka. Vaak ging ik wel niet kijken, daarvoor hadden we de middelen niet."

N'Sakala kwam met Troyes twee keer tegenover PSG te staan. "Dat was vorig seizoen, we verloren er met 4-0 maar we speelden er wel een uitstekende eerste helft. In Troyes verloren we met 0-1 maar het was wel onze mooiste match van het seizoen", aldus de back. "Ik heb de titel, hun eerste sinds 1994, trouwens met hen gevierd. Jongens als Sakho en Matuidi ken ik goed."

"Ik ben realistisch, ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn om tegenover Ibrahimovic en Cavani te staan en zondag tegen Ezekiel en Batshuayi. Een gelijkspel of zelfs een overwinning tegen PSG zou een geweldige prestatie zijn. Het zou zowaar een nieuw begin inluiden voor Anderlecht."

N'Sakala kwam over van Troyes, een ploeg die steeds tegen de degradatie speelt. "Dat is het verschil. Bij Troyes speelden we om niet te verliezen, bij Anderlecht spelen we om alles te winnen. De druk komt van alle kanten maar dat is fantastisch."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.