Treffen hooligans elkaar vandaag al?

DINSDAG, 22 OKTOBER 2013, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De politie houdt zich klaar om vandaag of morgen in te grijpen wanneer hooligans van Anderlecht en PSG met elkaar op de vuist gaan. Zo'n 250 Anderlecht-hooligans zouden deelnemen. Voor de aanleiding moeten we teruggaan tot 1992.


November 1992, in de achtste finales van Uefa Cup verliest Anderlecht van Paris Saint-Germain. Na de wedstrijd komt het in Parijs tot zware rellen tussen beide supportersclans. De rivaliteit die er sindsdien bestaat, dreigt naar aanleiding van het Champions League-treffen nu uit te barsten.

Beslissing op laatste moment

Via sociale media riepen verschillende hooligangroepen van PSG zoals de Boulogne Boys en de Milice de Paris op tot een "groot gevecht van man tot man". Waar en wanneer dit zal plaatsvinden, is nog een goed gewaard geheim. Allicht zal dit pas op het allerlaatste moment beslist worden.

Een Belgische hooligan verwacht dat het gevecht vandaag al kan plaatsvinden. "De dag van de match knokken, zou te voorspelbaar zijn en veel te moeilijk, gezien de grote politiemacht", zo klinkt het. De politie verwacht dat zo'n 250 Anderlecht-hooligans en een erg grote schare PSG'ers elkaar te lijf zullen gaan.

Speciale veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van de dreiging staan sinds vandaag 300 politiemensen klaar om uit te rukken. De lokale politie van Anderlecht krijgt hiervoor versterking van de federale. De burgemeester heeft ook een verordening uitgevaardigd dat de politie supporters zonder ticket en mensen met een stadionverbod kan oppakken en administratief kan aanhouden.

Voor een goed begrip: naast de hooligans worden ook een 900-tal 'brave' supporters van PSG verwacht in Anderlecht.



anderlecht-online forum