"Bij balverlies blijven enkel verdedigers over"

DINSDAG, 22 OKTOBER 2013, 14:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bram Nuytinck toonde zich dit seizoen nog niet de rots in de branding die hij vorig jaar was. De Nederlander verdween zelfs even op de bank maar is nu terug. "Ik heb weer een goed gevoel en denk dat ik weer normale matchen speel."


Na een mindere seizoensstart moest Nuytinck in september drie keer op de bank plaatsnemen. "De trainer zei dat hij me enkel kon gebruiken als ik mijn niveau van vorig jaar haalde. "Ik ga je op de bank zetten, maar daar kom je sterker uit", vertelde hij me. Ik kon dat begrijpen, maar had het er wel lastig mee", zegt Nuytinck nu.

Aad de Mos suggereerde dat er een haar in de boter zat tussen Nuytinck en Van den Brom, maar dat ontkent de verdediger met klem. "Daar klopt niks van, ik had gewoon een gesprek met de coach. De Mos daarentegen heb ik nog nooit gesproken."

Biglia

Vrijdag tegen Bergen gaf de Anderlecht-defensie opnieuw geen al te beste indruk. De thuisploeg kreeg tal van kansen, maar wrong ze gelukkig allemaal de nek om. "De organisatie is wel al beter dan in het begin van het seizoen. Toen slikten we inderdaad te veel doelpunten door slecht gepositioneerd te staan", geeft Nuytinck toe.

Maar waar zit het probleem dan? "Bij balverlies blijven vaak alleen de vier verdedigers over. De middenvelders van Bergen kregen vaak te veel ruimte om diep te spelen en dan waren wij gezien. Vorig seizoen kon je de bal aan Biglia geven en was je zeker dat hij hem niet zou verliezen. Dan kon je als verdediger inschuiven. Milivojevic geeft die zekerheid nog niet, hij is ook een ander type speler."



anderlecht-online forum