Mogelijk eerste clash vermeden

WOENSDAG, 23 OKTOBER 2013, 07:48 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens de pers zou er gisterenavond een eerste clash in Groot-Bijgaarden vermeden zijn door snel ingrijpen van de politiediensten. Toch overheersen de mogelijke rellen het sportieve gebeuren.


Volgens Het Nieuwsblad zouden er al zeker 46 Franse supporters opgepakt zijn, maar ook 20 Anderlecht-aanhangers. Zeven hiervan werden gisterenavond aan een tankstation in Zellik klemgereden. Franse media brengen alvast het nieuws dat door het snelle ingrijpen een eerste veldslag vermeden werd. Plaats van gebeuren zou Groot-Bijgaarden zijn geweest.

Maar het is de groeperingen niet alleen om de 'fight' te doen. Ook de persbelangstelling rond de mogelijke rellen is voor hen de beste pr-campagne om nieuwe leden te vinden. "Doordat dit in alle kranten verschijnt zetten ze zichzelf op de kaart. Dit is te veel eer voor hen", aldus Marie Verbeke van de politiezone Brussel-Zuid in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.