Peeters: "Youth League leert wie hogerop kan"

WOENSDAG, 23 OKTOBER 2013, 14:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dag na de grote jongens nemen de U19 van Anderlecht het in de Uefa Youth League op tegen PSG. Volgens trainer René Peeters zijn dergelijke wedstrijden een goede waardemeter. "Uit zo'n duel kan je heel veel informatie halen."


Vorig seizoen speelde de U21 de Nextgens Series, nu is er de Youth League voor de U19. Het niveau van deze wedstrijden ligt heel wat hoger dan wat de jongens in België gewend zijn. "Hier heb je niet dezelfde wedstrijdintensiteit. Je speelt tegen leeftijdsgenoten en de balcirculatie is ook beter", zegt Peeters aan Voetbalkrant. "Bovendien je speelt tegen verschillende types van ploegen."

Anderlecht kan morgen niet beschikken over Nabil Jaadi, die speelt met Marokko op het WK voor U17. "Dat wisten we al langer, dus daar gaan we nu geen punt van maken", aldus Peeters. "Ik ben benieuwd welk niveau we donderdag kunnen halen. Uit zo'n wedstrijd kan je heel veel informatie halen. Matchen als deze hebben we nodig om een goede evaluatie van de jongens te kunnen maken."

Vorig seizoen overleefde Anderlecht de poulefase van de NextGen Series. Welke ambities koestert Peeters nu? "Of deze lichting beter of slechter is, zal ik misschien morgen kunnen beantwoorden", zo zegt hij. Met Dendoncker en Kawaya spelen twee jongens mee met ervaring bij het A-elftal. En ook Bourard maakte de voorbereiding mee met de grote jongens.

"Ik ga geen namen noemen, maar dejongens die ik in gedachten heb, moeten nu bevestigen", aldus Peeters. "Dit zijn de wedstrijden die bepalen of ze het in hun mars hebben om door te stoten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.