Gillet: "Standard belangrijker dan PSG"

DONDERDAG, 24 OKTOBER 2013, 21:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Op een persconferentie vandaag heeft aanvoerder Guillaume Gillet vooruitgeblikt op de wedstrijd van nu zondag tegen Standard. Natuurlijk kwam de speler ook terug op de 0-5 nederlaag tegen PSG.


"Zondag tegen Standard spelen we een belangrijkere wedstrijd dan tegen PSG. Standard bevindt zich in een positieve spiraal dit desondanks hun laatste twee wedstrijden wat minder waren", aldus Gillet tegenover de verzamelde pers.

"Ik hoop een goede reactie te zien alsook een goed resultaat. In onze situatie zou een grote overwinning mooi meegenomen zijn. Het ergste wat we kunnen doen is de match tegen Standard aanvangen met schrik. Er zijn jongens in onze groep die totaal nog geen ervaring hebben met dit type van wedstrijd."

"Standard is niet gelijk aan PSG. Het is geen ploeg die geen 70% balbezit zal hebben. In het begin van het seizoen scoorden we verschillende doelpunten, dat is nu niet het geval. Toch creëren we in elk duel voldoende kansen."

"Standard is een goed georganiseerd team dat de tegenstander weinig laat scoren. Wij hebben drie keer meer doelpunten tegen gekregen dan hen. We moeten bijgevolg opletten voor hun spitsen maar het gevaar kan bij hen van overal komen. Ze roteren vaak en het is moeilijk te zeggen met welk systeem ze zullen aantreden."

"Maar we moeten ons niet blindstaren op Standard. We hebben voldoende werk in onze eigen groep", besluit Gillet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.