Interview Herman Van Holsbeeck

ZATERDAG, 26 OKTOBER 2013, 10:48 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck heeft nog vertrouwen in zijn trainer. "Ook al is er bij iedereen het besef dat er vanaf nu beter kan gewonnen worden," zei de manager van Anderlecht in een exclusief gesprek met Stadion.


"Neen ik ben nog niet echt bekomen van de zware nederlaag tegen PSG. Daarvoor is het nog iets te vroeg. We hebben voetballes gekregen, dat moeten we bekennen. De Champions League is de universiteit van het voetbal en we moeten nog wat boterhammen eten om in die universiteit mee te kunnen", begint de manager.

John van den Brom liet tijdens de rust Matias Suarez aan de kant omdat hij zijn werk niet deed, namelijk verdedigen. Kon Van den Brom hem niet vroeger naar de kant halen? "Als je iemand als Suarez al na 20 minuten wisselt dan denk ik dat je als coach problemen maakt. Suarez heeft al bewezen dat hij wellicht de betere voetballer is van de Belgische competitie. Maar niemand, ook niet Suarez, kan zich permitteren om te zeggen dat hij niet zal verdedigen. Dan krijg je wedstrijden zoals dit."

Ondertussen heeft Van Holsbeeck een gesprek gehad met de makelaar van Suarez om de Argentijn tegen zondag op zijn plichten te wijzen.

"Van den Brom zegt wat hij ziet, en ik denk dat hij de waarheid heeft gezegd. Al vind ik niet dat we niets kunnen doen in de Champions League, we kunnen er leren. Als je het puur cijfermatig bekijkt is het niet goed en de kritiek is er. Maar is dat puur de schuld van Van den Brom? Ik denk dat ook de spelers eens moeten opstaan", aldus Van Holsbeeck die overtuigd is dat de spelers nog achter de coach staan.

Standard wordt alvast een cruciale match, al wil Van Holsbeeck daar niet zo diep op in gaan. "Zolang de spelers achter de trainer staan, moet je die trainer laten werken als je weet dat die mensen hun werk goed doen. Voor elke trainer van Anderlecht geldt dat elke wedstrijd die gespeeld wordt, een wedstrijd is die gewonnen moet worden anders wordt die druk en kritiek nog groter."

"Alleen zeg ik als manager van deze club, en dat is mijn persoonlijke mening, als je begint aan iets met de spelers die je nu hebt moet je je coach zo lang mogelijk blijven steunen", waarbij hij verduidelijkt dat de voorzitter ook nog op dezelfde lijn zit. Al blijkt ook tussen de lijnen door dat binnen het bestuur niet alle neuzen niet meer in dezelfde richting staan.

"Als je verliest heb je in het bestuur altijd andere strekkingen. Het probleem is dat we in dit elftal nog niet het juiste evenwicht gevonden hebben."

Natuurlijk heeft Van Holsbeeck een bepaalde verantwoordelijkheid binnen de huidige stand van zaken. "Op een bepaald moment wordt er een lijn getrokken. Je denkt dat je met al die jonge spelers en het potentieel dat we hebben, dat we onmiddellijk zonder problemen door de competitie zouden kunnen gaan. Voor John als voor mij is de ontgoocheling dat we nog niet zo ver staan als we gedacht hadden."

"Dit hadden we inderdaad ook beter moeten inschatten. Dat is weer een les. Ik word er 59, zes keer kampioen geweest en ik leer nog alle dagen bij."

Wat verwacht de manager van de topper tegen Standard. "Ik verwacht een heel harde wedstrijd. Ze weten dat indien ze verliezen komen we toch dichterbij. Dus ik denk een heel moeilijke match, zenuwachtige wedstrijd maar de moeite om naar het stadion te komen", besluit Van Holsbeeck.

Het interview met Herman Van Holsbeeck is te bekijken op nieuws.vtm.be.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.