Open brief: "Anderlecht vergeet zijn fans"

ZONDAG, 27 OKTOBER 2013, 22:05 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Patrick, onze medewerker op het Franstalige gedeelte van de site, vraagt zich net als vele andere supporters af waarom het bestuur de Anderlecht-fans zo in de kou laat staan. Tifo's worden verboden, geen open trainingen, enz.


Hij kroop na de wedstrijd tegen Standard in zijn pen en schreef als supporter een open brief die we graag met u willen delen.

"Neerpede is een oninneembare vesting geworden. Mauves Army mocht geen tifo organiseren voor de Clasico. Waar wil de directie naar toe? We moeten niet herhalen dat het aantal open trainingen quasi herleid is tot nul. Sinds de aanvang van de trainingen begin juni konden de fans de spelers nog maar drie keer van dichtbij bewonderen.

De eerste keer was op 24 juni om het nieuwe shirt in de verf te zetten en de tweede keer op 23 augustus. De derde keer was tijdens de fandag.

De supporters van Anderlecht hebben amper nog de kans om hun idolen te benaderen, en net nu in deze mindere periode kunnen ze de steun van de fans goed gebruiken.

Als de paars-witte directie wil dat iedereen de slogan 'All things purple' een warm hart toedraagt wordt het tijd om het geweer van schouder te veranderen en aandacht te spenderen aan al de trouwe fans.

Mauves Army mocht van het cel veiligheid tegen Standard geen tifo organiseren. Supporters in de vakken N1 en N2 zijn nog steeds gestraft voor het hangen van een banner zonder toestemming. De cel veiligheid belet ons supporters nu al enkele maanden om de ploeg onder de vorm van banners moreel te steunen.

Voor beide gevallen - geen open trainingen en het verbod op tifo's - geldt dat de houding van de directie indruist tegen het belang van ons team, onze Sporting Anderlecht!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.