Standard razend op scheidsrechter

MAANDAG, 28 OKTOBER 2013, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Trainer en speler van Standard hadden na de wedstrijd tegen Anderlecht geen goed woord over voor ref Nzolo. "Ik had vooraf al gehoord dat Anderlecht door de arbiters bevoordeeld wordt, maar dit slaat alles", aldus Guy Luzon.


Volgens Luzon werd Standard een "zuivere" strafschop onthouden. Dat zijn club gele en rode kaarten kreeg en Anderlecht niet, zat hem ook hoog. "Batshuayi kreeg een elleboogstoot, maar dat zag de scheidsrechter niet. Het wordt tijd dat de voetbalbond in actie schiet", foeterde Luzon, die overigens een fikse straf riskeert omdat hij na de match het veld opgestormd kwam hoewel hij al naar de tribune was gestuurd.

Ook Jelle Van Damme was kwaad op Nzolo. "Veel refs laten zich in Anderlecht beïnvloeden door de fans. Nzolo is niet de eerste en zal niet de laatste zijn", aldus de ex-speler van paars-wit, die vooral de rode kaart van Vainqueur niet begreep. "Eerst reageert Nzolo niet en dan haalt hij plots (op aangeven van zijn lijnrechter, red.) de rode kaart boven."

De reacties van de overige Standard-spelers sprak ook boekdelen. "Ik praat niet", aldus William Vainqueur. "Geen commentaar", klonk het bij Medhi Carcela. Yoni Buyens wilde wel zijn mening kwijt: "Bizar, schandalig zelfs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.