Van Holsbeeck voetbalde ooit voor Oostende

WOENSDAG, 30 OKTOBER 2013, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De verplaatsing naar Oostende is voor Herman Van Holsbeeck een terugkeer naar de periode waarin hij zelf voetballer was. In het seizoen 1977-1978 speelde hij bij VG Oostende in tweede klasse. "Technisch was hij sterk."


Begin jaren zeventig voetbalde Van Holsbeeck bij derde- en vierdeklassers. In 1977 zocht hij als 23-jarige een club aan de kust. Als handelsvertegenwoordiger reed hij dagelijks richting de zee om zijn producten te verkopen. Na een test van twee weken kreeg hij een contract bij VG Oostende, dat later zou fuseren tot KV Oostende.

Een seizoen eerder had Van Holsbeeck bij Stade Leuven een dubbele beenbreuk opgelopen. Mede daardoor slaagde hij er niet in een basisplaats te veroveren. "Hij las het spel wel goed, maar trok zijn voet te vaak terug", zegt toenmalig ploegmaat Eddy ­Maeckelberghe in Het Nieuwsblad. En laat duelkracht nu net belangrijk zijn in tweede klasse.

Hoewel Van Holsbeeck naast de ploeg viel, zorgde hij niet voor problemen. "Hij kon zichzelf erg goed inschatten", aldus coach Freddy Qvick. "Hij wist goed wat hij kon en wat hij niet kon. Hij was ook een toffe, sociale kerel."



anderlecht-online forum