Europese lente kan nog voor Anderlecht

WOENSDAG, 6 NOVEMBER 2013, 01:17 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Na drie speeldagen leek Anderlecht uitgeteld, maar het verrassende gelijkspel in het Parc des Princes opent opnieuw perspectieven. De tweede plaats wordt heel erg moeilijk, maar de derde kan zeker nog.


Het grootste voordeel van het paars-witte punt tegen Paris Saint-Germain is bizar genoeg dat de Franse landskampioen er twee kwijt is. Mits een overwinning, zou PSG al geplaatst zijn voor de volgende ronde en op een zucht van groepswinst staan. Nu moeten de Parijzenaars nog vol aan de bak op speeldag vijf en -misschien- zes.

Op speeldag vijf ontvangt Anderlecht Benfica. Een overwinning zou Anderlecht op gelijke hoogte brengen met de Portugezen. Bij een gelijke stand tellen eerst de onderlinge confrontaties en nadien het doelsaldo.

Anderlecht heeft het doelsaldo echter tegen (-2 tegenovern -10) en zal dus wellicht op de laatste speeldag beter moeten doen op bezoek bij Olympiakos dan Benfica thuis tegen Paris Saint-Germain. Tenzij het thuis met meer dan 2-0 wint van de Portugezen of er op de slotspeeldag nog een doelpuntenfestijn losbarst.

Europees overwinteren wordt niet eenvoudig, maar is verre van onmogelijk. Zeker omdat Olympiakos en Benfica nog niet konden bewijzen dat ze een categorie sterker zijn dan Anderlecht. De 0-3 nederlaag tegen Olympiakos ten spijt.

Stand
1. Paris Saint-Germain - 10
2. Olympiakos - 7
3. Benfica - 4
4. Anderlecht -1



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.