11% kans op derde plaats

DONDERDAG, 7 NOVEMBER 2013, 14:06 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft nog 10.97 procent kans op de derde plaats in groep C van de Champions League, dat berekende Het Laatste Nieuws. De kans dat Anderlecht alsnog de tweede plaats in de groep bereikt is 1.56 procent.


Sinds het ontstaan van de Champions League in 1992 opende 64 keer een team met 1 op 12. Zeven keer eindigde dat team uiteindelijk derde. Omgerekend betekent dit dus dat Anderlecht een kleine elf procent kans heeft om de Europees te overwinteren.

Om de derde plek te bereiken, moet Anderlecht eerst Benfica kloppen en op de slotspeeldag beter doen tegen Olympiakos dan Benfica tegen PSG. Indien Anderlecht met meer dan 2-0 wint van Benfica, volstaat het om op de slotspeeldag hetzelfde resultaat te halen als Benfica.

Lokomotiv Moskou realiseerde in het seizoen 2002-2003 een nog veel grotere stunt. De Russen bereikten na een 1 op 12 alsnog de tweede ronde. Om het tweede team te worden dat deze stunt realiseert, moet Anderlecht op de laatste twee speeldagen zwaar uithalen en blijft het afhankelijk van de resultaten van de andere teams.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.