Boucaut was ook niet welkom bij Anderlecht

VRIJDAG, 8 NOVEMBER 2013, 08:24 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Club Brugge dropte woensdag een bommetje door nog voor de wedstrijd tegen Standard arbiter Alexandre Boucaut zwaar onder vuur te nemen. Ook bij Anderlecht was Boucaut een tijdje persona non grata, maar dat is intussen voorbij.


Even teruggaan naar de vijfde speeldag van de play-offs van vorig seizoen. Anderlecht ging de boot in bij Zulte Waregem en na de partij haalde John van den Brom snoeihard uit naar de scheidsrechter. Die had volgens hem 'de competitie verneukt' door Zulte. De scheidsrechter in kwestie was Alexandre Boucaut.

Anderlecht wilde Boucaut wraken (procedure waarbij een club kan vragen om een bepaalde scheidsrechter geen wedstrijden van hen te laten leiden, red.), maar zo ver kwam het niet. Wel besliste de voetbalbond om Boucaut een tijdje geen wedstrijden van Anderlecht te laten fluiten.

Aan deze periode kwam vorige week een einde toen Boucaut het duel tussen Anderlecht en OH Leuven toegewezen kreeg. Daarin trok hij meteen drie keer rood en gaf hij OHL een strafschop. De rode kaart van Petterson en de penalty waren echter voor discussie vatbaar.

Het verhaal bij Club Brugge is gelijklopend. Ook zij beslisten om Boucaut niet te wraken, maar kwamen met de voetbalbond overeen om hem een tijdje geen wedstrijden van hen te laten leiden. Het lijkt er nu op dat de voetbalbond vindt dat deze periode lang genoeg geduurd heeft en Boucaut weer wedstrijden krijgt toegewezen van Anderlecht en Club Brugge. Waar Anderlecht dit aanvaardt en Boucaut een nieuwe kans geeft, doet Club Brugge dit duidelijk niet.anderlecht-online forum