Van den Brom: "Kritiek heeft me geraakt"

DINSDAG, 12 NOVEMBER 2013, 09:38 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Anderlecht op een paar punten van leider Standard staat is het woordje 'crisis' nergens meer te bespeuren. Paars-wit heeft zich herpakt, dit wel ten koste van het mooie voetbal.


Eén woordje dat al zeker niet in het woordenboek van John van den Brom staat is opgeven. Vele spelers dachten dat de coach de handdoek in de ring zou werpen maar dat zit naar eigen zeggen niet in zijn karakter.

In Het Nieuwsblad gaat de Nederlander op zoek naar de reden waarom het zo lang geduurd heeft om het evenwicht te vinden. In feite zijn het allemaal logische verklaringen. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen arriveerden heel wat spelers laat bij de club. Daarna hebben ze moeten zoeken naar de goede balans op het middenveld, maar ook de jeugd werd een kans gegeven.

Bij sommigen valt het verwijt te horen dat Van den Brom de jeugd heeft laten vallen heeft ten koste van resultaat. Daar is de coach niet mee eens. Zo was de verdediging tegen Genk amper 20 jaar oud. "De mix tussen jongeren en ervaren spelers is nu beter", klinkt het.

Toch heeft de kritiek sporen achtergelaten. Vooral de kritiek in de media was voor Van den Brom moeilijk te accepteren. "Ze hebben me met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig stonden staf en spelers achter mij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.