Hoe vergaat het… Jordan Lukaku?

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2013, 17:18 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het clubvoetbal even plaats ruimt voor interlandvoetbal, zien wij de kans schoon om eens te kijken hoe het onze uitgeleende spelers vergaat. Vandaag: Jordan Lukaku


Verleden

Jordan Lukaku ruilde in 2006 de jeugd van Lierse voor die van Anderlecht. Tijdens het seizoen 2011-2012 nam Ariël Jacobs hem op in de A-kern van Anderlecht. Lukaku mocht meteen vijf keer aantreden en leek snel de vaste linksachter van Anderlecht te gaan worden.

Onder Jacobs’ opvolger van den Brom kwam Lukaku echter niet aan spelen toe in het seizoen 2012-2013. Tijdens de winterstop weigerde hij een uitleenbeurt aan De Graafschap, waardoor hij naar de beloften werd gestuurd. Daar gooide hij hoge ogen, door op het tornooi van Viareggio onder andere AC Milan van de mat te spelen.

Heden

Dit seizoen gunde van den Brom de jonge Lukaku twee invalbeurten. Eind augustus verhuisde hij samen met Fernando Canesin op huurbasis naar Oostende. Aan de kust mocht hij meteen drie keer op rij invallen. In de vier daaropvolgende wedstrijden mocht hij echter maar twee keer meer van de bank komen. Bovendien was zijn invalbeurt tegen Waasland-Beveren op speeldag 10 ronduit dramatisch.

Lukaku herpakte zich echter. De laatste vier wedstrijden mocht hij in de basis beginnen. De kans dat hij snel terug uit de basisploeg van Fred Vanderbiest zal verdwijnen lijkt eerder klein. De komende maanden kan de jeugdinternational bewijzen dat hij volgend seizoen een plek in de selectie van Anderlecht verdient.

Toekomst

Jullie hebben de jongste Lukaku alleszins nog lang niet opgegeven, dat bleek begin september uit onze webpoll. 30% van jullie dichtte Lukaku toen de grootste kans van alle uitgeleende spelers toe, om het alsnog te maken in het Astridpark.
Lukaku heeft nog een contract tot juni 2015 bij Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.