Kljestan: "Wil dolgraag naar WK"

VRIJDAG, 15 NOVEMBER 2013, 11:06 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Kljestan mocht in 2010 niet naar het WK met de Verenigde Staten, maar wilt er volgend jaar absoluut bijzijn. "Een WK meemaken is één van de voornaamste doelen in mijn carrière."


Kljestan wordt af en toe opgeroepen voor het nationale team van de VS, maar is geen vaste waarde in de selectie van Jürgen Klinsmann.

"Ik zat in het verleden niet altijd in de selectie, maar ik wil er alles aan doen om er bij te zijn in Brazilië. Ik voelde me vreselijk toen ik in 2010 te horen kreeg dat ik niet mee mocht naar Zuid-Afrika", aldus Kljestan.<lt;br>
Kort na die enorme teleurstelling tekende Kljestan een contract bij Anderlecht. De Amerikaan hoopt dat zijn ervaring in België hem een WK-ticket oplevert.

Een ander voordeel van Kljestan is het feit dat hij dit seizoen actief is in de Champions League. Schalke-middenvelder Jermaine Jones is de enige andere Amerikaanse vertegenwoordiger op het kampioenenbal.

De VS spelen spelen deze week twee vriendschappelijke wedstrijden. Vandaag tegen Schotland en op 19 november tegen Oostenrijk. Kljestan zit alvast in de selectie van Klinsmann.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.