Hoe zou Arsenal Kouyaté kunnen uitspelen?

VRIJDAG, 15 NOVEMBER 2013, 20:14 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Of Cheikhou Kouyate naar Arsenal trekt is nog lang niet zeker maar voor de Senegalees zou het alvast een droom zijn die uitkomt. Maar waar of hoe kan de Anderlechtspeler de Engelse club iets bijbrengen?


Vooraleerst kan Kouyaté niet alleen in de verdediging maar ook op het middenveld terecht. Laurent Koscielny en Per Mertesacker vormen het hart van de verdediging maar buiten hen zijn de verdedigers dun gezaaid.

Ja er is Thomas Vermaelen maar de kans is groot dat hij in januari de deur van het Emirates Stadium achter zich dicht trekt. Daarbij komt ook dat hij toch regelmatig aan de kant moet blijven met een blessure. Bijgevolg is de persoon van Kouyaté een welgekomen versterking op die positie.

Maar de Senegalees kan ook als middenvelder uitgespeeld worden. Sinds het vertrek van Alex Song zijn de Gunners op zoek naar een speler die de rol van vaste middenvelder op zich kan nemen. Ze hebben wel Mathieu Flamini maar ook hij ligt weer in de lappenmand. Hierdoor neemt Mikel Arteta nu die rol op zich, maar hij is hiervoor niet de ideale speler.

Kouyaté liet eerder dit jaar vallen dat hij maar al te graag de overstap naar een Engelse club - Arsenal - zou willen maken. Ook staat coach Arsène Wenger bekend om het aantrekken van minder bekende spelers om van hen ware toppers te maken - lees: de club financieel er op vooruit helpen - betekent dat Kouyaté perfect in het plaatje van Arsenal past.

De Senegalees is ook nog maar 23 jaar, heeft lang nog niet zijn top bereikt en kan op twee posities uitgespeeld worden. Posities waar Arsenal toch heel wat geblesseerden heeft en dun bezet is. Bij Arsenal kan hij dan verder rijpen, wennen aan het Engelse voetbal, om dan voor een pak geld aan een andere topclub doorverkocht te worden.



anderlecht-online forum