Vandaag beslissing over atletiekpiste

MAANDAG, 18 NOVEMBER 2013, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Deze namiddag zitten de verschillende instanties weer samen om te praten over het nieuwe Eurostadion in Brussel. Er zal onder meer een beslissing genomen worden over de atletiekpiste. Als die er komt, haakt Anderlecht allicht af.


Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft vertegenwoordigers van de federale, Vlaamse en Brusselse regering, de voetbalbond, Anderlecht en de Memorial uitgenodigd op zijn kabinet. Men hoopt tot een beslissing te komen over het al dan niet voorzien van een atletiekpiste in het nieuwe stadion.

Oplossing voor Memorial

Vlaams minister-president Kris Peeters eiste dat een oplossing voorzien werd voor de Memorial Ivo Van Damme, maar het Eurostadion zal volledig gefinancieerd worden met privé-geld. Maar noch de voetbalbond, noch Anderlecht wil hiervoor opdraaien. "We gaan vandaag te horen krijgen dat een piste 'economisch niet haalbaar' is", zegt Bob Verbeeck van Golazo, het bedrijf achter de Memorial. "Maar ik wil de cijfers hierachter kennen."

Verbeeck pleit voor een oplossing zoals in het Stade de France met piste en uitschuifbare tribunes. Memorial-organisator Wilfried Meert denkt er intussen aan om het Koning Boudewijnstation te behouden voor de Memorial. Hij krijgt hiervoor steun van Jacques Borlee, die er een trainingscentrum van wil maken om atleten tot in de puntjes voor te bereiden op grote toernooien.

De stad Brussel heeft nog een andere oplossing in gedachten. Zij willen het oude Drielindenstadion in Watermaal-Bosvoorde in ere herstellen als atletiekstadion. Sinds het failliet van Racing Brussel ligt dit er echter vervallen bij.

40.000 tot 70.000 zitjes

Als er vandaag toch beslist wordt om het Eurostadion van een piste te voorzien, is de kans groot dat Anderlecht afhaakt. Aangezien zij de belangrijkste partner zijn van de KBVB om het nieuwe stadion te financieren, kan de voetbalbond het zich niet veroorloven om Anderlecht uit de boot te zien stappen.

De bedoeling is dat de Rode Duivels en Anderlecht hun thuiswedstrijden gaan spelen in het Eurostadion. De capaciteit zal 60.000 zitjes en 120 skyboxen bedragen. Indien nodig kan het maximaal aantal zitplaatsen worden uitgebreid tot 70.000. Bij wedstrijden van Anderlecht kan de bovenste ring worden afgesloten zodat er 40.000 toeschouwers in het stadion kunnen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.