Hoe vergaat het… Nathan Kabasele?

MAANDAG, 18 NOVEMBER 2013, 14:17 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het clubvoetbal even plaats ruimt voor interlandvoetbal, zien wij de kans schoon om eens te kijken hoe het onze uitgeleende spelers vergaat. Vandaag: Nathan Kabasele.


Verleden

Nathan Kabasele is een paars-wit jeugdproduct. Het neefje van Dieumerci Mbokani werd al op 16-jarige leeftijd door Ariël Jacobs bij de A-kern gehaald. Kabasele maakte een hattrick in een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Dender en mocht de eerstvolgende competitiewedstrijd invallen.

De Belgisch-Congolese spits werd gegeerd door verscheidene Europese topclubs. Zo kwamen onder meer Barcelona en Manchester United de jongeling scouten.

Nadien ging het echter snel bergaf met Kabasele. Uitleenbeurten aan Westerlo en Torino werden geen succes.

Heden

Dit seizoen wordt Kabasele uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser De Graafschap. De voormalige jeugdinternational kwam echter nog niet verder dan twee basisplaatsen en zes invalbeurten bij het eerste team, waarin hij eenmaal de weg naar doel vond. Voor het overige speelt Kabasele zijn wedstrijden voor de beloften van de superboeren

Toekomst

Kabasele heeft nog een contract tot juni 2016 bij Anderlecht, maar de kans dat hij het alsnog zal maken bij de regerende landskampioen, lijkt eerder klein.



anderlecht-online forum