Houdt een monstercontract Kompany in Anderlecht?

DINSDAG, 24 MEI 2005, 00:46 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

In het prestigieuze Brusselse Conrad Hotel heeft Vincent Kompany zich maandagmiddag onderhouden met de pers. Dé hamvraag bleef opnieuw onbeantwoord. Blijft Kompany bij Anderlecht of trekt hij naar het buitenland?


Kompany: "Voor mij was het een goed jaar. Ik heb heel wat progressie geboekt en wil dat volgend jaar ook nog doen. Maar nu is het te vroeg om te zeggen of ik blijf."

"Theoretisch gezien kan ik op mijn 19e nog bijleren in 3e klasse, maar de progressie zou nooit even groot zijn als in 1e klasse. Dezelfde vergelijking geldt voor België en het buitenland."

De bedragen die op zijn hoofd geplakt worden, zijn om van te duizelen. Maar Vincent Kompany bleef weer ijzig kalm.

"Een transfersom is een beloning voor mijn club. Ik heb er geen invloed op", zegt Kompany. "Het is eigenlijk zo ingewikkeld dat ik er niet aan wil denken. Ik probeer er afstand van te houden. Of mijn prijs nu 1, 2, 15 of 20 miljoen euro is, het maakt niks uit."

"Ik ben niet gehaast om een beslissing te nemen. Er bestaat geen slechte keuze. Er zijn goeie clubs en nog betere clubs. Maar ik zou het niet erg vinden te blijven, ik ben gehecht aan Brussel"

Maar toch heeft Kompany zo zijn voorkeur voor het buitenland. Drie competities springen er voor hem bovenuit.

"Ik ben niet bang van het buitenland. Ik reis graag, hou van andere culturen. Voor de Serie A heb ik heel veel respect. Het is de competitie van de grote verdedigers, de tactiek en het beredeneerde voetbal: daar kijk ik naar op."

"Maar de leukste om naar te kijken zijn de Engelse en Spaanse competitie. Als ik echt zou kunnen kiezen, opteer ik voor één van die twee. Maar nu tellen alleen mijn examens: ik moet 8 maanden leerstof inhalen in 1 maand tijd."

In een poging om Vincent Kompany (19) zo lang mogelijk in Anderlecht te houden, legde paars-wit een aanlokkelijk contractvoorstel op tafel. Als de verdediger het ondertekent, wordt hij meteen de best betaalde speler in de clubgeschiedenis.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.