Hoe vergaat het… Fernando Canesin?

DINSDAG, 19 NOVEMBER 2013, 17:36 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het clubvoetbal even plaats ruimt voor interlandvoetbal, zien wij de kans schoon om eens te kijken hoe het onze uitgeleende spelers vergaat. Vandaag: Fernando Canesin.


Verleden

Anderlecht plukte Canesin in 2009 weg bij Olé Brasil FC en bracht hem een tijdlang onder bij de beloften. De Braziliaan was de grote ontdekking van de laatste play-offwedstrijd van het seizoen 2010-2011 tegen Lokeren. In het seizoen 2011-2012 speelde hij 33 wedstrijden, waarin hij één keer de weg naar doel vond.

Door de komst van John van den Brom, verdween Canesin echter naar het achterplan. De creatieveling kwam vorig seizoen maar vier keer aan spelen toe in de competitie.

Heden

Op het einde van de transferperiode leende Anderlecht Canesin, samen met Jordan Lukaku, uit aan KV Oostende. Ondanks een blessure mocht hij al vier keer aan de wedstrijd beginnen en vijf keer invallen.

Canesin scoorde dit seizoen al één doelpunt, dat de kustboys een punt opleverde tegen A.A. Gent. Het doelpunt kan je hier herbekijken.

Toekomst

Canesin heeft nog een contract tot 2016 bij Anderlecht en werd zonder aankoopoptie verhuurd aan Oostende. Het is duidelijk dat de landskampioen nog in hem gelooft. Canesin zal tijdens de terugronde echter beslissender moeten worden voor de neo-eersteklasser om zijn plekje in de paars-witte kern veilig te stellen voor volgend seizoen.

Ook jullie geloven nog in Canesin. In onze webpoll gaf 38% van jullie de Braziliaan de grootste kans van alle uitgeleende spelers om het alsnog te maken bij Anderlecht.



anderlecht-online forum