Proto: “Mijn vrouw is mijn psycholoog”

DINSDAG, 19 NOVEMBER 2013, 19:29 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto lijkt stilaan verlost van een vervelende enkelblessure, die hem meer dan een maand aan de kant hield. In een gesprek met Sport/voetbalmagazine had hij het over psychologen en mental coaches.


Vele spelers zoeken tijdens periodes van blessureleed een psycholoog op. Proto beweert daar echter nog nooit nood aan te hebben gehad. “Mijn vrouw is mijn psycholoog. Ze volgt een cursus mental coaching en leert me nuttige trucjes, hoewel ik daar in het begin behoorlijk sceptisch tegenover stond.”

John Troost

Vorig seizoen kreeg Proto ook op de club te maken met een mental coach. John Troost begeleidde de spelers tijdens de Play-offs.

“Ik was niet meteen fan van hem. Zijn aanpak -met schreeuwoefeningen en dergelijke- was nogal direct. We kunnen echter niet ontkennen dat zijn aanpak werkte, want we werden kampioen. Dankzij hem tankten vele spelers weer vertrouwen. Sommige oefeningen van werkten, anderen niet.”

De aanpak van Troost was nogal gecontesteerd. Toch vond Proto de aanpak van de Nederlander beter dan die van Johan Desmadryl, de favoriete psycholoog van Frankie Vercauteren.

“Desmadryl bedacht vooral spelletjes of organiseerde een picknick in de middencirkel aan de vooravond van de wedstrijd. Liedjes zingen, dansjes doen en toneelstukjes opvoeren, dat zegt mij niets. Ahmed Hassan kreeg ooit de slappe lach tijdens zo’n oefening. Wat is dit voor een circus? vroeg hij zich af.”




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.