Gillet: "Ik verdien ook respect"

VRIJDAG, 22 NOVEMBER 2013, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een maand blessureleed is Guillaume Gillet weer klaar voor de dienst. Tijdens zijn afwezigheid maakte Anthony Vanden Borre indruk als rechtsachter, zodat het niet zeker is dat Gillet morgen start tegen Charleroi.


Gillet zelf ziet meerdere opties om in de ploeg te komen, maar die van rechtsback blijft toch het meest concreet. "Ik speelde daar negentig procent van mijn wedstrijden onder Van den Brom", aldus de aanvoerder. "Maar ik wil ook op het middenveld spelen."

"Ik geef steeds het beste van mezelf"

Als rechtsachter kende Gillet geen goed seizoensbegin. Tegen Lierse werd hij uitgefloten door de fans. Bij zijn doelpunt die wedstrijd plaatste hij ostentatief zijn handen achter de oren. "Misschien deed ik dit beter niet, maar zo'n reactie is menselijk", vindt hij.

"Ik wilde de fans niet aanvallen, maar vroeg me af waarom ik geviseerd werd. Ik geef steeds het beste van mezelf. Maar ik begrijp wel dat als het foutloopt, men eerst naar de anciens kijkt. Dat ik aanvoerder ben, zal allicht ook meespelen."

"Vanden Borre grootste concurrent"

De fans riepen toen ook de naam van Anthony Vanden Borre. "Ook dat kan ik begrijpen", aldus Gillet. "Ze hebben mooie herinneringen aan zijn periode hier als 17-jarige. Maar ik speel hier intussen zeven jaar, dus ik verdien ook respect."

De voorbije weken deden ook Andy Najar en Chancel Mbemba het goed als rechtsback, maar Gillet denkt dat vooral Vanden Borre zijn grootste concurrent wordt. "We zien wel. Mijn laatste twee matchen, tegen PSG en Standard, waren toch al beter dan voordien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.