"Tevreden over Kaminski, maar Proto speelt"

VRIJDAG, 22 NOVEMBER 2013, 13:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht zal morgen aantreden met Silvio Proto tussen de palen. Dat vertelde John van den Brom vanmiddag. Ook Guillaume Gillet is er terug bij, maar hij is niet zeker van een basisplaats. "Hij moet strijden voor zijn plaats."


"Proto is terug en speelt", spreekt Van Den Brom klare taal. "Hij traint al drie weken mee en is klaar voor de dienst." Dat hij daarmee Thomas Kaminski moet ontgoochelen, begrijpt de coach. "Ik ben heel tevreden over wat hij liet zien, maar Proto is mijn nummer één en ik denk niet dat ik dat moet veranderen."

Gillet traint sinds deze week ook weer mee en is inzetbaar, maar voor hem liggen de kaarten anders. "Guillaume weet dat hij moet strijden voor zijn plaats", aldus Van den Brom. "Hij zit in de kern morgen en ik zal niet aarzelen om hem te brengen als het moet, maar hij heeft minder getraind dan Proto."

Wie morgen ook mee afreist naar Charleroi is Ronald Vargas. Na zijn zoveelste operatie is hij eindelijk weer wedstrijdfit. "We hebben een heel programma met hem afgewerkt en zijn intensief met hem bezig geweest. Bij de beloften en tegen NAC heeft hij al wedstrijdritme kunnen opdoen."



anderlecht-online forum