Hoe vergaat het… Michaël Heylen?

VRIJDAG, 22 NOVEMBER 2013, 16:20 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het clubvoetbal plaats ruimde voor interlandvoetbal, bekeken we de afgelopen week de tussentijdse prestaties van onze uitgeleende spelers. Vandaag de laatste in de rij: Michaël Heylen.


Verleden.

Michaël Heylen belandde via Ternesse VV bij Germinal Beerschot. Op 13-jarige leeftijd stapte hij over naar Anderlecht. Vorig seizoen was aanvoerder van het belofteteam van Anderlecht, waarmee hij vorig seizoen als aanvoerder de titel pakte. Heylen speelde vorig seizoen vaak aan de zijde van Chancel Mbemba, die momenteel het mooie weer maakt bij het A-elftal van Anderlecht

Heden

Anderlecht besloot Heylen uit te lenen aan KV Kortrijk om ervaring op te doen. De jonge verdediger kreeg pas op speeldag zeven zijn eerste speelminuten: tegen AA Gent mocht hij in de basis beginnen. Kortrijk hield prompt de nul en Heylen verdween niet meer uit de basis.

Toekomst

Anderlecht stond KV Kortrijk geen aankoopoptie toe, omdat het rotsvast gelooft in de jonge Heylen. Van alle uitgeleende spelers, laat de Antwerpenaar momenteel de beste indruk. Door het aanstaande vertrek van Cheikhou Kouyaté lijkt de kans groot dat Heylen volgend seizoen verenigd zal worden met zijn maatje Mbemba in de A-kern van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.