Nieuw stadion heeft overheidssteun nodig

DINSDAG, 26 NOVEMBER 2013, 16:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens De Standaard staat de financiering van het nieuwe Eurostadion, waar ook Anderlecht zal spelen, op losse schroeven. Zonder subsidies van de overheid zouden heel wat investeerders afhaken.


Afgelopen weekend bereikten de betrokken actoren een akkoord over het nieuwe stadion, maar een studie naar de financiële haalbaarheid van Deloitte zorgt nu weer voor twijfel. Zonder overheidssteun dreigen investeerders af te haken, waardoor het financiële plaatje niet rond dreigt te raken.

Deloitte onderzocht het kosten plaatje van de verschillende opties die op tafel lagen: met of zonder dak, met of zonder atletiekpiste, met of zonder uitschuifbare tribune. Uit de studie blijkt dat zelfs wanneer gekozen wordt voor de goedkoopste optie (open dak, geen atletiekpiste) de overheid financieel zal moeten bijspringen.

En laat nu dat een probleem zijn. Zowel het Brusselse als het Vlaamse Gewest gaven al meermaals aan dat het nieuwe stadion volledig gefinancierd dient te worden door privé-geld. In deze financieel krappe tijden staan ze niet te springen om te investeren in een sportstadion. Maar, zo waarschuwt Deloitte: privé-investeerders dreigen af te haken als ook de overheid niet mee over de brug komt.

Alle betrokkenen weigeren voorlopig commentaar en er wordt in stilte verder onderhandeld. Vrijdag zit iedereen opnieuw samen en vooral Brussel hoopt dan tot een oplossing te komen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.