Kouyaté: "Liever op het middenveld"

DONDERDAG, 28 NOVEMBER 2013, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom verraste tegen Benfica door Cheikhou Kouyaté als verdedigende middenvelder te laten spelen. De Senegalees deed het niet onaardig. "In het begin was het even zoeken, maar ik vond snel mijn plek."


Kouyaté kreeg drie dagen geleden te horen dat hij een rij vooruit geschoven zou worden. Ook vorig seizoen in de uitmatch tegen AC Milan speelde Kouyaté als verdedigende middenvelder en ook toen deed hij dit prima.

"Ik wil dit gerust nog doen", vertelde Kouyaté na de wedstrijd. "Eerlijk gezegd verkies ik deze positie boven die van verdediger." Ook zijn maats op het middenveld Guillaume Gillet en Dennis Praet zien dit zitten. "Als we met dit middenveld in de Champions League overeind kunnen blijven, moeten we ook in de competitie resultaten kunnen halen hiermee."

Volgens Kouyaté is het niet uitgesloten dat Van den Brom hem de volgende wedstrijden op het middenveld laat staan. Luka Milivojevic moet dan vrezen voor zijn plaats. En de vraag rijst ook wat er met Sacha Kljestan, incontournable voor Van den Brom, moet gebeuren.



anderlecht-online forum