Van den Brom vindt passend puzzelstuk niet

ZATERDAG, 30 NOVEMBER 2013, 09:52 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Jürgen Geril, Anderlechtkenner bij Het Nieuwsblad, maakte een analyse van het puzzelwerk van John van den Brom. In 23 duels stelde de Nederlander maar liefst 20 verschillende ploegen op.


Aad de Mos vindt alvast dat door zoveel verschillende ploegen op te stellen het logisch is dat de goede resultaten uitblijven.

Vooral op het middenveld blijft de Nederlander op zoek naar de beste opstelling. Enkel Sacha Kljestan lijkt op deze positie een vaste waarde te zijn. Voor de rest zijn het onder andere Milivojevic, De Zeeuw, Tielemans en Gillet die aanspraak maken op een plek aldaar. Maar ook Kouyaté deed het tegen Benfica behoorlijk op het middenveld.

Van den Brom blijft op zoek naar het goede evenwicht daar. Maar het zijn vooral de kleinere clubs die het Anderlecht op het middenveld moeilijk maken.

Maar wat met Dennis Praet? Hij is vooral spelmaker en kan op elke offensieve positie uit te voeten. Toch blijft het ook hier zoeken naar de oplossing zodanig dat onder andere Praet Mitrovic kan aanspelen. Het idee is om meer vanuit de flanken te gaan spelen en zo de bal tot bij Mitrovic te krijgen. Hiervoor rekent hij onder meer op Bruno die zijn vorm aan het terugvinden is.

Maar het grootste probleem blijft de verdediging. Maar liefst zeven verschillende backs werden al opgesteld. Jawel, tegen Cercle zal de trainer alvast op die positie weer enkele wissels uitvoeren. "Cercle is nu eenmaal anders dan Benfica."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.