Van den Brom: "Blij voor Mitrovic"

MAANDAG, 2 DECEMBER 2013, 09:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Opluchting regeerde bij John van den Brom op de persconferentie na de wedstrijd. "We moesten deze partij absoluut winnen", vertelde de Anderlecht-coach. "Anders krijg je weer heel wat narigheid na de twee vorige nederlagen."


Nochtans zag het er lang niet goed uit. Pas enkele minuten voor tijd zorgde uitgerekend Aleksandar Mitrovic voor de verlossende treffer. "Ik ben zeer blij voor hem", vertelde Van den Broom. "Zowel intern als extern was er de voorbije week veel kritiek op hem. Deels terecht. Dat een 19-jarige mentaal rustig blijft en zo reageert, is knap."

Over het tegendoelpunt was Van den Brom dan weer minder te spreken. "Ik had mijn verdedigers gevraagd in positie te blijven en toch stapt Mbemba weer uit. Tja, dan kan je weer opnieuw beginnen he. Hoe vaak hebben we onszelf zo al niet in de problemen gebracht?"

Ook de penalty bezorgde Van den Brom kopzorgen. "Hier zijn geen woorden voor, het is echt triest. Bruno zat nochtans prima in de match." Ook Mitrovic wilde trappen en kwam de bal bijna uit de handen van Bruno halen. "Dat moet hij niet doen. Massimo was aangeduid om te trappen."