Anderlecht denkt opnieuw aan Defour

WOENSDAG, 11 DECEMBER 2013, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn zoektocht naar een defensieve middenvelder denkt Anderlecht opnieuw aan Steven Defour. Met het oog op het WK wil de Rode Duivel meer aan spelen toekomen. "Anderlecht is een mooie club", klinkt het alvast bij zijn manager.


Die manager, Paul Stefani, zegt ook wel dat hij nog niets hoorde van de Brusselse club. Een jaar geleden dacht Anderlecht ook al aan Defour om Biglia te vervangen, maar toen wilde de ex-aanvoerder van Standard zijn kans nog proberen te grijpen bij Porto.

Ondanks het vertrek van João Moutinho deze zomer lijkt dit ook dit seizoen niet te lukken. "Steven speelt geregeld, maar hij wil altijd op het veld staan", aldus Stefani. Een vertrek in januari is dan ook niet uitgesloten. Dat moet dan zijn naar een club waar hij niet alleen meer kan spelen, maar ook een leider kan zijn. Anderlecht past perfect in dit plaatje.

"Maar ik weet niet of een terugkeer naar België erin zit", zegt Stefani nog. Hij is ook niet zeker of Porto Defour wel wil laten gaan. Afgelopen weekend speelde Defour, die nog 2,5 jaar onder contract ligt, nog een sterke match tegen Braga.

De Zeeuw mag weg

De komst van een nieuwe defensieve middenvelder betekent allicht het einde van Demy de Zeeuw bij Anderlecht. De Nederlander kon de verwachtingen nooit in lossen en Anderlecht zal niet dwarsliggen als hij een goed aanbod krijgt.anderlecht-online forum