Safari: "Menselijk probleem met Van den Brom"

WOENSDAG, 11 DECEMBER 2013, 14:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bijna geruisloos vertrok Behrang Safari in juni uit het Astridpark. Het klikte niet tussen de Zweed en coach John van den Brom. "Soms zat ik na een goede match weer op de bank of de tribune. Zonder uitleg", blikt hij nu terug.


Terwijl Anderlecht roemloos de Champions League verlaat, kan FC Basel zich vanavond plaatsen voor de achtste finales. Safari is de vaste linksachter van de Zwitsers, die onder meer twee keer Chelsea versloegen. Vorig seizoen schipperde de Zweed bij Anderlecht tussen veld, bank en tribune. Wat is er misgelopen bij Anderlecht?

"Het heeft nooit geklikt tussen Van den Brom en mij", vertelt Safari in Het Nieuwsblad. Volgens hem was er geen enkele band tussen de twee. Ze spraken zelden of nooit met elkaar en hun karakters waren verschillend. "Er was een menselijk probleem tussen ons."

Van een echt probleem tussen de twee was er volgens Safari geen sprake. Hij wilde enkel duidelijkheid waarom hij zo weinig speelde. "Mijn concurrent Deschacht was niet altijd beter", aldus Safari. "Ik wilde dat de coach zonder omwegen verklaarde waarom ik zo lang niet aan de bak kwam."

Spijt van zijn twee seizoenen bij Anderlecht heeft Safari echter niet. "We werden twee keer kampioen en Sacha Kljestan is nog altijd een goede vriend. Maar nu bloei ik weer helemaal open bij Basel."

Misplaatste grap

Safari zegt niet te weten wat er is misgelopen tussen Van den Brom en hij, maar Het Nieuwsblad meent de grond van het probleem wel te kennen. Alles zou teruggaan tot een ongelukkige grap die Safari maakte na de met 2-1 verloren heenmatch in de voorronde van de Champions League tegen Limassol.

Na de rode kaart van Milan Jovanovic sprak Van den Brom de groep toe en Safari reageerde met een ironische en sarcastische opmerking. Safari bedoelde het grappig, maar Van den Brom vatte het anders op en het kwam nooit meer goed. Omdat de sportieve prestaties van Safari ook niet top waren, koos Van den Brom meestal voor Deschacht.anderlecht-online forum